Foto: Marco Borggreve

Theehuisconcert met Vier Viola Da Gamba’s

Het tweede concert in het seizoen van theehuisconcerten kan plaatsvinden zonder beperkingen. Op zondag 31 oktober treedt de bekende gambiste Mieneke van der Velden samen met drie van haar (oud-)studenten op in het Theehuis in het Odapark om 15.30 uur.

De viola da gamba, beenviool, is een strijkinstrument dat de oorsprong heeft in de gitaar. Vanaf de 16de eeuw is het instrument eigenlijk nauwelijks van vorm veranderd. Met name in de 16de en 17de eeuw was het instrument populair.

Mieneke van der Velden en haar mede-musici vormen een consort, een ensemble van dezelfde instrumenten, in dit geval de viola da gamba. Zij spelen in het Theehuis de Fantasies van Henry Purcell. Deze Fantasies worden algemeen gezien als het hoogtepunt van het Engelse consort-repertoire. Liefhebbers van Oude Muziek zullen deze kans grijpen om een van de mooiste werken uit die periode te beluisteren.

Mieneke van der Velden zal voor veel liefhebbers bekend zijn door haar optredens binnen het orkest van de Nederlandse Bachvereniging. Menigeen zal haar kennen als de gambiste in de bas-aria Komm süsses Kreuz uit de Mattheus Passion van Bach.

Het Theehuis ligt aan de Merseloseweg 117 in Venray. Kaarten voor het concert kosten 20 euro en 10 euro voor jongeren tot en met achttien jaar. Kaarten kunnen worden gekocht via www.theehuisconcerten.nl of, zolang de voorraad strekt, vanaf 14.30 uur in de zaal. In het kader van de coronamaatregelen worden de bezoekers gecontroleerd op hun coronatoegangsbewijs.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten