Foto: Sendar Media
Ingezonden medeling

Alles over het pimpelpaarse flesje van de Alien Parfum

Een eau de parfum voor vrouwen: de Alien Parfum van Mugler. Mugler Alien is mysterieus. Het zit in een pimpelpaars, opvallend flacon. Wat is kenmerkend voor deze geur en wat is het verhaal erachter? Dat lees je allemaal in dit artikel. 

Ben je toe aan een nieuwe geur? Probeer de Alien Parfum.

Wat kenmerkt de Alien Parfum?

Mugler Alien ruikt naar oneindige afstanden van het heelal waar je je vrij kunt bewegen. De hoofdtonen in dit parfum zijn: Arabische jasmijn, waarvan de zachtheid in contrast staat met de kracht van de hele compositie. Het magische hart wordt versterkt door sensueel kasjmierhout, dat gekenmerkt wordt door uitgesproken muskusachtige tonen. De fluwelen basisnoten brengen je naar een rustige omgeving die gevuld is met witte amber, wiens akkoorden even zacht en fijn zijn als mohair. 

De parfumeurs achter de Alien Parfum zijn Dominique Ropion en Laurent Bruyere. Het parfum werd uitgebracht in 2005. 

Het verhaal achter de geur

De paarse flacon lijkt een beetje op een heilig steen. Het flesje ziet eruit als een juweel en heeft iets mysterieus. Het gezicht achter de parfum is Jourdan Dunn. Zij is activiste, moeder en topmodel. 

Over Thierry Mugler

Thierry Mugler werd in 1948 geboren in Straatsburg, Frankrijk. Hij is een Frans modeontwerper en ontwerpt – natuurlijk – ook parfums. Daarnaast werkt hij ook nog als regisseur en fotograaf. 

Van 1962 tot 1967 danste Thierry Mugler bij het ballet van de Opera National du Rhin, in Frankrijk. In 1967 verhuisde hij naar Parijs om zijn modeschetsen te verkopen aan onder andere Dorothée Bis en Cacharel. In 1973 lanceerde hij zijn eerste, echte, eigen merk. Het heet: Café de Paris. In 1974 was het modehuis Thierry Mugler opgericht. 

Ook zijn carrière als fotograaf verliep soepel. Zo publiceerde hij in 1988 zijn eerste boek. Maar dat is niet het enige. In 1992 lanceerde hij dan zijn eerste, eigen parfum: Angel. In 1997 verkocht hij zijn modehuis aan de Clarins Groupe. Daarmee was in 2002 zijn mode carrière ook definitief ten einde. 

Hij besloot zich meer te focussen op zijn werkzaamheden als regisseur en kostuumontwerper voor films. Ook regisseerde hij een aantal reclamespots. In 2008 regisseerde hij de tournee ‘I am…’ van Beyoncé en ontwierp de kostuums en decors. 

Ook in de parfumwereld speelt Mugler nog altijd een grote rol. Hij is erg succesvol met de parfum Mugler Alien en de tijdloze lijn Mugler Angel. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten