<p>Opening Gildelab Venray.</p>

Opening Gildelab Venray.

(Foto: Maartje van Berkel)

Gilde Leerlab viert feestelijke opening in Schouwburg Venray

Opleiden in realistische situaties in verbinding met de professionele omgeving. Aan de slag voor en met ondernemers uit de regio. Het leveren van een bijdrage aan het welzijn van de bewoners van Venray. Dat is het Gilde Leerlab. Maandag was de feestelijke opening van Gilde Leerlab in Schouwburg Venray. Enthousiaste studenten van diverse Gilde-opleidingen waren aanwezig om zichzelf voor het eerst te presenteren aan hun toekomstige opdrachtgevers en geïnteresseerden.

“Vandaag zijn we trots dat we onze tweede Gilde Leerlab locatie kunnen openen. We geven met dit feestelijke startpunt onze studenten de kans om hun eigen creativiteit en ondernemerschap te gaan ontdekken en ontplooien”, zegt Frank van den Ende, innovatieregisseur bij Gilde Opleidingen. “Met het Gilde Leerlab geven we studenten van Gilde Opleidingen een kans om de kennis en vaardigheden die zij binnen hun opleiding opdoen in de praktijk te testen. In een hybride leeromgeving waar de samenleving, het bedrijfsleven en de school samenkomen en onze studenten hun diensten beschikbaar stellen.”

Studenten van de vakscholen Gilde sociale studies, Gilde school voor pedagogiek, Gilde zorgcollege, Gilde retail & business academy en Gilde ICT college waren aanwezig om zich voor het eerst te presenteren en hun diversiteit aan diensten en activiteiten te laten zien aan het publiek. “Deze opening en Gilde Leerlab bieden mij veel mogelijkheden voor de toekomst, waaronder meer zinvolle samenwerkingen aan te gaan met bedrijven”, vertelt Benjamin, student Gilde Retail & Business Academy.

Het Gilde Leerlab heeft het komende jaar Schouwburg Venray als thuisbasis. Vanuit deze plek gaan studenten hun diensten aanbieden. Voor ondernemers uit de regio biedt het Gilde Leerlab de mogelijkheid om ideeën te piloten of door te ontwikkelen met studenten. Ze kunnen er vraagstukken neerleggen waar studenten onderzoek naar kunnen doen (bv. cybersecurity) of events laten organiseren en begeleiden. Bewoners en geïnteresseerden uit de omgeving kunnen deel gaan nemen aan verzorgde activiteiten georganiseerd door de studenten van Gilde Opleidingen. De thema’s van de activiteiten zijn heel divers en kunnen zowel een informerend als een actief tintje hebben. 

In september 2020 werd de eerste locatie van Gilde Leerlab geopend in Theater De Huiskamer in Weert. Studenten van Gilde Food & Hospitality college runnen een aantal dagen per week succesvol deze horecagelegenheid. Op deze manier zijn zij, onder begeleiding van docenten van Gilde Opleidingen, bezig met het echte werk en leren ze in realistische situaties die in verbinding staan met de professionele omgeving. Gilde Leerlab Venray is dankzij enthousiaste partners werkelijkheid geworden in het centrum van Venray, dit zijn gemeente Venray, Schouwburg Venray en Venray Bloeit!

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten