Afbeelding
Foto: Hans van der Beele

Hoofdingang VieCuri Venlo en Vincent van Gogh deels afgesloten

Algemeen

Wegens werkzaamheden om het gebouw toekomstbestendig te maken, zal de hoofdingang van VieCuri Medisch Centrum te Venlo en het Regionaal Centrum van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid tijdelijk en deels afgesloten zijn. De laatste week van oktober en de tweede week van november betreden bezoekers het gebouw via een andere ingang of volgen de aangegeven omleidingsroute.

VieCuri en Vincent van Gogh maken de gevel en de hoofdingang van het gebouw toekomstbestendig. De stalen constructie aan de buitenzijde wordt gestraald en opnieuw geschilderd. De grote draaideuren aan de Tegelseweg en aan de Maaszijde worden vervangen. De werkzaamheden aan de gevel en het vervangen van de draaideuren worden tegelijkertijd uitgevoerd, zodat de hinder voor iedereen zo beperkt mogelijk blijft.

Werkzaamheden in twee periodes
De werkzaamheden vinden plaats in twee periodes, zodat het gebouw altijd via één zijde geopend is. Ook de overige ingangen, de M-ingang, K-toren (ingang dialyse) blijven gewoon toegankelijk voor alle patiënten, cliënten, bezoekers en medewerkers. Voor de leveranciers geldt uiteraard de bestaande logistieke ingang.

Als eerste gaat de ingang aan de Tegelseweg dicht van 22 tot en met 29 oktober. De hoofdingang is dan via de Maas-zijde bereikbaar. De Kiss en Ride-zone aan de voorzijde vervalt in deze periode. Aan de Maas-zijde kunnen mensen worden gebracht en opgehaald, maar niet tot aan de deur. VieCuri Medisch Centrum zorgt ervoor dat er voldoende rolstoelen en vrijwilligers beschikbaar zijn voor mensen die hier gebruik van maken. Een omleidingsroute wordt aangegeven.

In de week van 5 tot en met 12 november is de ingang aan de Maas-zijde gesloten. De ingang aan de Tegelseweg is op dat moment weer voor iedereen toegankelijk. Ook dan wordt een omleidingsroute aangegeven.

Na de werkzaamheden
Vanaf 13 november, na de werkzaamheden, komen de bezoekers van VieCuri Venlo en het Regionaal Centrum van Vincent van Gogh weer binnen via de toekomstbestendige hoofdingang.

Uit de krant