<p>Hoogwater in de gemeente Venray.&nbsp;</p>

Hoogwater in de gemeente Venray. 

(Archieffoto)

Hoogwater juli kost Venray 41.567 euro

Het hoogwater waar Blitterswijck, Wanssum en Geijsteren in juli van dit jaar mee te maken kregen, kost de gemeente ruim 41.567 euro.


In werkelijkheid stond rechtsonder op de rekening het bedrag van 94.659 euro als totale kostenpost, maar daarvan neemt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 58,5 procent voor rekening. De gemaakte kosten zijn volgens de gemeente Venray globaal in te delen als schade aan infrastructurele voorzieningen, aan zaken als gewerkte uren, de aanschaf van big bags als waterkering, de leveringen en het opruimen ervan en ondersteuning van de crisisorganisatie.

De extra uren die gemeentelijke medewerkers voor het hoogwater hebben gemaakt, zijn als tijd teruggegeven. De vergoeding van het ministerie moet nog door de gemeente Venray worden aangevraagd.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten