<p>Speelcoach Henk zet zich al jaren in&nbsp; voor de jeugd in Brukske.&nbsp;</p>

Speelcoach Henk zet zich al jaren in  voor de jeugd in Brukske. 

(Archieffoto Peel en Maas)

Speelcoach Henk krijgt er drie jaar bij

Voor de komende drie jaar is de Venrayse wijk Brukske weer verzekerd van het werk van speelcoach Henk Willems. De gemeente Venray trek daar met Wonen Limburg 34.000 euro voor uit.


Die besteedt Willems evenals voorgaande jaren aan het organiseren van activiteiten voor de kinderen uit Brukske. In 2017 verwierf het wijkplatform vanuit het wijkontwikkelingsplan subsidie om Willems, die door zijn werkgever NLW als speelcoach was gedetacheerd in de wijk, zijn activiteiten te kunnen ontplooien. Die subsidie werd verstrekt door het Kansfonds dat bestrijden van armoede en het stimuleren van de multiculturele samenleving als enkele van de speerpunten heeft.

Omdat de subsidie van tijdelijke aard was, besloot het college met woningcorporatie de speelcoach voor de volgende drie jaar te ondersteunen. Met de steun wil de gemeente in Brukske zoveel mogelijk kinderen samen laten bewegen en sporten om de sociale binding en het sociale leefklimaat in de wijk te versterken. Dat gebeurt ook met culturele activiteiten. Daarbij is het de bedoeling dat de wijkkinderen in aanraking komen met de Venrayse sport- en cultuurverenigingen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten