<p>De lancering van <a href="//www.groenestrijders.nl">www.groenestrijders.nl</a>.&nbsp;</p>

De lancering van www.groenestrijders.nl

(Foto: Persfoto)

Gemeente Venray zet Groene Strijders in het zonnetje

Inwoners die duurzame keuzes maken verdienen een podium. Daarom heeft de gemeente Venray www.groenestrijders.nl opgericht. Op die plek vertellen inwoners en ondernemers over allerlei manieren waarop zij Venray mooier, groener en duurzamer maken. 

Als razende Venray-reporter gaat Nina Smeijsters bij die inwoners langs. Ze lanceerde vandaag samen met wethouder Cor Vervoort het platform. Vervoort: “De wereld mooier, groener en beter maken, dat kun je als gemeente niet alleen. Dat doen juist inwoners en ondernemers van Venray. Elke dag, gewoon, door slimme keuzes te maken. Door minder afval te produceren, door je huis te isoleren, door de tegels uit de tuin te halen. En die keuzes, die verdienen een platform. En daarom hebben we de Groene Strijders opgericht.” Groene Strijders is niet alleen een website, maar een totale campagne waarin duurzame keuzes van inwoners centraal staan.

Op dit moment staan er vijftien ‘heldendaden’ op de website. Het is de bedoeling dat dat er de komende maanden nog veel meer worden, zegt Vervoort: “Elk verhaal levert weer inspiratie. Wat je vaak ook ziet is dat het ook bij die Groene Strijders niet altijd vanzelf is gegaan. Soms loop je ergens tegenaan, soms valt iets tegen. Die eerlijke verhalen laten we ook zien, want daarvan kun je als inwoner weer leren. De hele campagne draait om leren en inspireren.”

De gemeente heeft ervoor gekozen om de Groene Strijders neer te zetten als superhelden van de gemeente Venray. “En dat is ook terecht”, stelt Vervoort. “Het gaat al veel te vaak over ons als college of over bestuurders en mensen die toch al veel in de aandacht staan. Maar hiermee willen we laten we zien dat de échte helden van de campagne gewoon de buurman en de vrijwilliger bij de tennisclub zijn.”

Duurzaamheid hoort bij de belangrijkste thema’s van het college van B en W van Venray. Met de Groene Strijders wordt daar verder invulling aan gegeven. “We willen daarbij benadrukken dat wij als gemeente vooral onze inwoners willen helpen om duurzame keuzes te maken. Met begeleiding, met gratis isolatieproducten, met andere maatregelen. Wij willen op alle mogelijke manieren helpen en het goede voorbeeld geven, maar het zijn de inwoners die echt het verschil maken.”

Ken of ben jij ook een Groene Strijder? Via www.groenestrijders.nl kun je jouw duurzame keuzes doorgeven en wellicht staat Nina binnenkort bij jou op de stoep!

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten