<p>Het hijsen van de regenboogvlag, maandagmorgen bij het gemeentehuis in Venray. Vanaf links: Robert Westheim, Leo Heldens en wethouder Chantal Nijkerken,&nbsp;</p>

Het hijsen van de regenboogvlag, maandagmorgen bij het gemeentehuis in Venray. Vanaf links: Robert Westheim, Leo Heldens en wethouder Chantal Nijkerken, 

(Foto: Han Siebers)

Limburgse LHBTI-organisaties lanceren samenwerking

Op maandag 11 oktober – Coming Out Day - lanceren OUCH ZO en Coming Inn officieel de samenwerking tussen beide Limburgse LHBTI-organisaties. Met deze samenwerking willen OUCH ZO en Coming Inn beter de belangen van LHBTI’s in Noord- en Midden-Limburg kunnen behartigen.


De afgelopen jaren hebben de stichting Coming Inn en de vereniging OUCH ZO aan de weg getimmerd om in Noord- en Midden-Limburg meer activiteiten voor de LHBTI-gemeenschap te ontwikkelen. Er waren in deze regio nauwelijks ontmoetingsplekken voor LHBTI’s en de LHBTI-beweging was weinig zichtbaar. Daar wilden OUCH ZO en Coming Inn verandering in brengen.


De twee organisaties zijn in verschillende plaatsen actief: OUCH ZO eerst in Roermond en Weert en sinds kort ook in Venlo, en Coming Inn in Venray. Voor Bart Cochet, voorzitter van OUCH ZO, was het vanzelfsprekend om contact te zoeken met andere LHBTI-organisaties in de regio. Zo werkt OUCH ZO al sinds kort na haar oprichting in januari 2020 samen met Stichting Gay Soos Roermond, die zich hoofdzakelijk op oudere LHBTI’s richt.

“Wij zijn relatief kleine organisaties die voornamelijk op lokaal niveau actief zijn. Samen kunnen we echter wel een groot deel van de LHBTI-gemeenschap in Noord- en Midden-Limburg bereiken”, aldus Bart Cochet. “We zijn dan ook blij met onze nieuwe samenwerkingspartner Coming Inn.”

Ook voor Robert Westheim, voorzitter van Coming Inn, is het goed nieuws dat de twee LHBTI-organisaties elkaar gevonden hebben. “Coming Inn is vooral actief in Venray en ons bereik is hierdoor erg beperkt. Door samen te werken bereik je juist meer voor de LHBTIQ+ doelgroep. Coming Inn en OUCH ZO vullen elkaar aan en versterken elkaar waar nodig zonder de eigen identiteit te verliezen.”

Beide LHBTI-organisaties zien de samenwerking als een kans om hun doelgroep beter te kunnen bereiken en te kunnen bedienen.

De Coming Out Dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. De regenboogvlag staat daar symbool voor.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten