Foto: persfoto

Metameer werkt samen met Taiwan

Metameer jenaplan Boxmeer heeft op dinsdag 5 oktober een ‘memorandum of understanding’ getekend met de Kai Ping Culinary School in Taiwan. Vanaf nu zijn de scholen zusterscholen. Online vond de ceremonie plaats. De school in Taiwan werkt sinds een paar jaar volgens het jenaplanconcept en Metameer gaat de school hierbij ondersteunen. De leerlingen en docenten van het tweetalig onderwijs van Metameer gaan met deze nieuwe internationale samenwerking aan de slag.

In december organiseren leerlingen in Taiwan een internationale week. Met als thema Nederland. De leerlingen van de derdeklas tweetalig onderwijs vmbo helpen bij informatie die de Taiwanese leerlingen over Nederland gaan presenteren. Leerlingen hebben een-op-een-contact online en schriftelijk. Metameerleerlingen gaan in het project Jong zijn in een ander land op zoek naar hoe het is om op te groeien in een ander land. Leerlingen komen in contact met leeftijdsgenoten in die andere cultuur. Een mooie uitdagende samenwerking met ook veel cultuurverschillen en natuurlijk ook een tijdsverschil. Tijdens de ceremonie wreef Metameer nog bijna de slaap uit de ogen terwijl ze in Taiwan al op het einde van de werkdag waren.

Het memorandum is een document waarin scholen afspreken dat ze op internationaal niveau met elkaar willen samenwerken en elkaar tot zusterschool benoemen. Leerlingen van beide scholen gaan elkaar helpen met projecten die ze zelf moeten doen, maar ook gaan ze gezamenlijke projecten uitvoeren. De docenten gaan onderling bekijken hoe het beroepsgerichte programma van hun school er in het Engels uit kan zien, maar ook hoe ze de jenaplanvisie en -essenties beter tot hun recht kunnen laten komen in hun onderwijs. Roger Janssen, betrokken in dit project als contactpersoon, docent tweetalig onderwijs, mentor en jenaplanopleider, is enthousiast: “Ik vind dit natuurlijk ook een hele mooie kans op het jenaplan voortgezet onderwijs niet alleen in Nederland op de kaart te zetten maar ook ver daar buiten!”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten