Het Venrays Mannenkoor brengt zaterdag 9 oktober een muzikale ode aan de zorg.
Het Venrays Mannenkoor brengt zaterdag 9 oktober een muzikale ode aan de zorg. Foto: Venrays Mannenkoor

Venrays Mannenkoor brengt ode aan de zorg

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Het Venrays Mannenkoor (VMK) gaat op zaterdag 9 oktober op pad om zorgmedewerkers bij een aantal instellingen toe te zingen als dank voor hun inzet tijdens de coronacrisis.


Nu koren weer mogen repeteren en optreden maakt het VMK graag van de gelegenheid gebruik voor een dankbetuiging aan de zorg. De zangers komen niet alleen: jeugdige danseressen van Danshuis Venray treden op bij het van TikTok bekende nummer Jerusalema, dat op slagwerk wordt begeleid door Duncan Tilmans. Daarnaast zijn er ook andere nummers uit het hedendaagse repertoire van het VMK te horen, zoals The Wellerman en Fix You van Coldplay.

Het koor zingt zaterdag vanaf ongeveer 14.00 uur onder het motto ‘Ode aan de Zorg’ op verschillende locaties. De optredens duren gemiddeld ongeveer twintig minuten. De rondgang begint op het terrein van Vincent van Gogh in het kader van het project Beleef ’t op Servaashof. Dit onder andere wegens de opening van het Buurthuis en het vijfjarig bestaan van de Belevingstuin. Het VMK treedt daar twee keer op.

Rond 15.00 uur wordt er gedanst en gezongen bij het Zorgkwartier, een kleinschalige woon-zorgvoorziening aan de St. Jozefweg, waar 24-uurszorg aan cliënten met dementie, maar ook aan cliënten met een lichamelijke aandoening, wordt geboden. Vervolgens wordt er nog opgetreden bij Vincentiushof, waarna het de bedoeling is deze dankbetuiging aan de zorg af te sluiten op het Schouwburgplein in Venray. 

Hoewel het optreden in de eerste plaats bedoeld is voor de werknemers in de zorg, heet het Venrays Mannenkoor familieleden van de bewoners en andere belangstellenden natuurlijk van harte welkom.

Uit de krant