Afbeelding
Foto: persfoto

Luitstraat winnaar Trots op mijn buurt

Algemeen Venray Wonen en Leven

Tijdens Burendag op 25 september overhandigde bestuurder Ger Peeters van Wonen Limburg een cheque aan Manuela Arts uit de Luitstraat in Venray. Zij won de Trots op mijn buurt 2021-prijsvraag van woningcorporatie Wonen Limburg.

Manuela is trots op haar straat, omdat iedereen altijd elkaar helpt en voor elkaar klaarstaat. Ook ziet de straat er steeds keurig uit, omdat bewoners zelf het zwerfvuil opruimen. De plantenbakken in haar straat kunnen echter wel een frisse lik verf en nieuwe beplanting gebruiken. Ook zou ze graag wat vrolijke vlinders of vogels tegen de gevels zien. Daarom deed zij mee aan de prijsvraag. Peeters is blij Manuela dat gekozen is tot winnaar. “Hoe mooi is het dat mensen naar elkaar omkijken in een straat. En zich dan ook nog bekommeren om de woonomgeving. Een prachtig voorbeeld van prettig wonen in een straat”, zegt corporatiebestuurder Peeters.

Prijsvraag Trots op mijn buurt
Het was de eerste keer dat Wonen Limburg de prijsvraag Trots op mijn buurt organiseerde. Bewoners werden opgeroepen om te vertellen waarom zij in een geweldige straat of de allerleukste buurt wonen. Of waarom zij de meest fantastische buurtgenoten hebben. Het idee hierachter is om te laten zien dat in heel veel wijken en buurten in Limburg bewoners op een fijne manier met elkaar samen wonen. Dat dit zo is, blijkt wel uit het grote aantal inzendingen. Wellicht brengen de winnaars andere mensen op ideeën om hun wijk of buurt nog mooier en gezelliger te maken. Wonen Limburg heeft verschillende buurtwinkels verspreid over de hele provincie. 

De jury, die bestond uit bestuurder Ger Peeters, Leon Beugels namens de huurdersorganisaties, een bewoner en een medewerker van Wonen Limburg, koos de zeven winnaars. De inzendingen werden beoordeeld op inhoud, creativiteit en besteding van het prijzengeld. Gezien het succes van de prijsvraag, krijgt die zeker een vervolg volgend jaar. 

Een overzicht van alle inzendingen is hier te vinden.

Uit de krant