Nestor Toon Lenkens en de talenten Casper de Hoog en Luuk Tönnissen openden de nieuwe voetgolfbaan op sportpark Soetendaal.
Nestor Toon Lenkens en de talenten Casper de Hoog en Luuk Tönnissen openden de nieuwe voetgolfbaan op sportpark Soetendaal. Foto: Toon Gerrits

Voetgolfbaan Volharding open

Algemeen Fotoalbums Sport

Voetbalvereniging Volharding heeft zondagmiddag in de rust van het duel Volharding-Real Lunet haar nieuwe voetgolfbaan geopend.

Dat gebeurde door Toon Lenkens als oudste lid van de Vierlingsbeekse tweedeklasser en twee leden van de jongste generatie, Casper de Hoog en Luuk Tönnissen. De Volharding-nestor en de twee vijfjarigen mikten met vereende krachten de eerste drie ballen soepeltjes in hole één, gelegen bij de entree van sportpark Soetendaal.

Een groep vrijwilligers heeft in de afgelopen maanden aan de randen van het sportpark de voetgolfbaan gerealiseerd. De baan bestaat uit negen holes (een grote ingegraven emmer waar de bal na de aftrap uiteindelijk in terecht moet komen), die staan aangegeven met een bordje, en is geheel gratis en altijd te bespelen. De baan is mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van de Vrienden van Volharding.


Op de website van Volharding (www.rkvv-volharding.nl) staat meer informatie over de voetgolfbaan. Via de site zijn onder meer ook de scorekaart en de plattegrond van de voetgolfbaan te downloaden. De scorekaart is tevens in de kantine verkrijgbaar. Op één scorekaart kun je met vijf spelers spelen.

De baan is geopend....
Samen zijn we sterk, jong en oud....
Het is gelukt,....
Met techniek en overzicht.....
Goed mikken....
Voetgolf is top....

Uit de krant