Op initiatief van Mondiaal Platform Venray is op 15 oktober de voorstelling Max Havelaar de musical te zien in Schouwburg Venray.
Op initiatief van Mondiaal Platform Venray is op 15 oktober de voorstelling Max Havelaar de musical te zien in Schouwburg Venray. Foto: Logo

Havelaar, de musical in Schouwburg Venray

Algemeen

Op initiatief van Mondiaal Platform Venray is op 15 oktober de voorstelling Havelaar de musical te zien in Schouwburg Venray. De productie is een eigentijdse vertaling van Multatuli’s bekende werk Max Havelaar. De voorstelling begint om 19.30 uur. Kaarten kosten slechts 7,50 euro.


In de voorstelling Havelaar de musical worden koloniale misstanden in Nederlands-Indië op vertellende en beeldende wijze gespeeld. De voorstelling wordt ingeleid door drie vertellers die het publiek een waargebeurd verhaal willen vertellen. De drie vertellers transformeren gedurende de voorstelling naar alle personages uit het boek. We maken (opnieuw) kennis met Batavus Droogstoppel, de Regent van Lebak, Saïdja en Adinda en natuurlijk ook Max Havelaar zelf. Met de theaterproductie eert de Stichting Kunst in Beweging de tweehonderdste verjaardag van Multatuli. De voorstelling, een eerbetoon aan één van Nederlands grootste schrijvers, wordt gespeeld door Studio 26.

Er zijn op 15 oktober twee voorstellingen. ’s Middags is de schouwburg echter exclusief gereserveerd voor leerlingen van het Raayland College, die de voorstelling krijgen aangeboden door het Mondiaal Platform Venray. “Tijdens de voorstelling krijgt het publiek te maken met onderwerpen als liefde, geld en macht, maar ook met afpersing, uitbuiting en het koloniale verleden. Onderwerpen die ook vandaag de dag nog erg actueel zijn”, zegt Carla Thielen, voorzitter van het Mondiaal Platform Venray. “Het is mooi dat we met deze eigentijdse voorstelling, die zeker ook jongeren aanspreekt, het klassieke verhaal tot leven kunnen brengen. We hopen dan ook dat we hen over deze - ook hedendaagse - thema’s aan het denken kunnen zetten.” 

De avondvoorstelling begint om 19.30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te reserveren via www.schouwburgvenray.nl. Het Mondiaal Platform Venray voert binnen de gemeente Venray het beleid van mondiale vraagstukken uit op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten en duurzaamheid van de samenleving. De millenniumdoelen, zoals die in 2015 opnieuw zijn geformuleerd, zijn hierin leidend. Het platform geeft samen met zijn partners concreet handen en voeten aan die doelen. De partners zijn (lokale afdelingen van) organisaties en particuliere initiatieven in de gemeente Venray die projecten en/of organisaties ondersteunen die, op wat voor manier dan ook, daar hun steentje aan bijdragen.

Uit de krant