Ook leerlingen en medewerkers van het Raayland College hoeven géén mondkapje meer te dragen.
Ook leerlingen en medewerkers van het Raayland College hoeven géén mondkapje meer te dragen. Foto: Collage Raayland

Wij (mond)kappen ermee op het Raayland

Algemeen Brukske Werk en Economie

Nadat op veel andere openbare plekken in Nederland de mondkapjes al uit het straatbeeld waren verdwenen, was het vandaag in het voortgezet onderwijs ook eindelijk zover: leerlingen en medewerkers hoeven niet meer verplicht een mondkapje te dragen in het schoolgebouw. Het Raayland College stond op ludieke wijze stil bij dit feit met de slogan ‘Wij (mond)kappen ermee!’.

“Bijna een heel jaar lang was de glimlach van onze leerlingen tijdens de pauzes en leswissel verborgen achter een mondkapje. Dat is best lang en heeft ook wel veel impact gehad”, zegt rector Bas van Rooijen. Leerlingen en medewerkers werden vandaag daarom uitgenodigd om hun mondkapje tóch mee naar school te nemen en die vervolgens in een van de speciaal geplaatste containers te werpen onder het mom van ‘Wij (mond)kappen ermee! Mondkapje af, glimlach aan!’. Daarna werden verschillende lachende monden gefotografeerd.

“Het is vooral symbolisch bedoeld”, vertelt teamleider Hanneke Moors, bedenker van de actie. “Ik hoorde collega’s al verzuchten hoe heerlijk het is om weer met ‘blote mond’ door de gang te kunnen lopen. Het maakt het contact weer persoonlijker en voelt alsof we weer een stukje vrijheid terug hebben gekregen. We hopen uiteraard dat dit voor de rest van het schooljaar zo blijft.”

Uit de krant