Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: archief Peel en Maas

Nieuw onderzoek naar gemeenteambtenaar

De gemeente Venray laat een vervolgonderzoek uitvoeren naar de gang van zaken rondom een ambtenaar die een cliëntendossier onbevoegd zou hebben ingezien. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door een onafhankelijk gespecialiseerd bureau. Aanleiding voor het onderzoek is een aangifte bij de politie. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Venray vrijdagmiddag weten.

De gemeente reageert daarmee op een publicatie in NRC. Volgens het dagblad bekeek de ambtenaar in kwestie zonder aanleiding het zorgdossier van de buren, met wie ze ruzie zou hebben. De gemeente nam volgens de krant geen maatregelen tegen haar, ondanks een eerder onafhankelijk onderzoek. De buren deden aangifte bij de politie tegen de ambtenaar wegens schending van haar ambtsgeheim, smaad en laster. De aangifte kwam volgens de krant nadat de gemeente geen maatregelen zou hebben genomen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten