Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: eigen foto

‘Aangifte tegen ambtenaar die zorgdossier buren bekeek’

Tegen een ambtenaar van de gemeente Venray is aangifte gedaan vanwege het onbevoegd inzien van een cliëntendossier.  De politie is een onderzoek gestart. Dat meldt NRC donderdagavond.

De ambtenaar, die privé al jaren verwikkeld is in een ruzie met haar buren, bekeek zonder aanleiding het zorgdossier van haar buren, blijkt uit onderzoek door een onafhankelijk bureau. Dat onderzoek is vorig jaar uitgevoerd in opdracht van de gemeente. Toch nam Venray volgens NRC geen disciplinaire maatregelen tegen de ambtenaar. Burgemeester Luc Winants (CDA) is het volgens de krant niet eens met de conclusie van het onderzoeksbureau dat onrechtmatig persoonsgegevens zijn ingezien.

Omdat de gemeente geen maatregelen heeft genomen, hebben de buren in juli bij de politie aangifte gedaan tegen de ambtenaar wegens schending van haar ambtsgeheim, en wegens smaad en laster.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten