Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De hele maand oktober staat in het teken van brandpreventie. &nbsp;</p>

De hele maand oktober staat in het teken van brandpreventie.  

(Foto: archief Peel en Maas )

Brandweer organiseert webinar Rookmelders Redden Levens

Vanaf juli 2022 wordt het in alle woningen wettelijk verplicht om op iedere verdieping een werkende rookmelder te hebben hangen. Brandweer Limburg-Noord wil haar inwoners actief informeren over de aankomende rookmelderplicht. En wil ook helpen om woningen zo veilig mogelijk te maken. Daarom organiseert Brandweer Limburg-Noord het webinar ‘Rookmelders Redden Levens’ op dinsdag 5 oktober van 19.30 tot 20.30 uur. Het webinar wordt geïntroduceerd door Monique de Boer-Beerta, burgemeester van de gemeente Roerdalen en portefeuillehouder Brandpreventie en Risicobeheersing.

Ongeveer 75 procent van de huishoudens in regio Limburg-Noord heeft een werkende rookmelder in huis. Toch kan de nieuwe rookmelderplicht, die vanaf 1 juli 2022 ingaat, nog vragen oproepen: heb ik wel voldoende rookmelders? Waar kan ik deze het beste ophangen? Hoe onderhoud ik mijn rookmelders, zodat ik altijd op ze kan vertrouwen? Wat betekent de nieuwe rookmelderplicht voor mij? Om al deze vragen te beantwoorden, nodigt Brandweer Limburg-Noord inwoners van deze regio uit om aan te sluiten bij het regionaal webinar. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 4 oktober via het aanmeldformulier.

Het webinar is gratis en gemakkelijk te volgen via Microsoft Teams (een programma downloaden is niet nodig). De link naar het webinar met de eenvoudige inloginstructies wordt op dinsdag 5 oktober toegestuurd.

De hele maand oktober staat in het teken van brandpreventie. Deze maand gaan namelijk de Nationale Brandpreventieweken van start, met als thema ‘Rookmelders Redden Levens’. De Brandpreventieweken hebben tot doel brand te voorkomen, te beperken en te bestrijden. Brandweer Limburg-Noord besteedt de hele maand oktober ook extra aandacht aan dit onderwerp. Zo is het regionaal webinar onderdeel van deze Brandpreventieweken.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten