Hardlopen om taboe over psychische kwetsbaarheid te doorbreken.
Hardlopen om taboe over psychische kwetsbaarheid te doorbreken. Persfoto

Hardlopers Vincent van Gogh halen 6006 euro op voor psychische kwetsbaarheid

Algemeen

Medewerkers van ggz-organisatie Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid hebben tijdens een hardloopestafette in het weekend van 17 september 6006 euro opgehaald. Het sponsorgeld komt ten goede aan projecten over psychische kwetsbaarheid. 


Het team van Vincent van Gogh deed mee aan de Socialrun, een hardloopestafette van 555 kilometer in 48 uur. Bijna 40 organisaties vaardigden een hardloopteam af voor de run die als doel heeft om het taboe op psychische kwetsbaarheid te doorbreken. De Socialrun deed dit jaar ook Vincent van Gogh-locatie Servaashof in Venray aan. De deelnemers kregen hier een feestelijk welkom van cliënten en medewerkers.

De deelnemende organisaties haalden gezamenlijk ruim 110 000 euro aan sponsorgeld op. Stichting Socialrun subsidieert met het opgehaalde sponsorgeld meerdere kleine projecten die sociale inclusie en openheid rondom psychische aandoeningen bevorderen. Zo werd eerder een tentoonstelling en een documentaire gesponsord. De deelnemers aan de Socialrun willen daarmee bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin mensen met al hun talenten en kwetsbaarheden worden geaccepteerd.

Uit de krant