Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: pixabay

Geen stemwijzer

Venray werkt niet mee aan een stemwijzer voor kiezers die 16 maart volgend jaar naar de stembus gaan voor een nieuwe gemeenteraad. Steun bij de partijen ontbreekt hiervoor.

De afdeling communicatie is bereid hulp te verlenen bij de ontwikkeling ervan. Maar het CDA was niet voor. “De gemeente moet zich niet al te veel met de verkiezingen bemoeien”, stelde fractieleider Toon Loonen tijdens het laatste presidiumoverleg. De PvdA was voor. “Er moet wat te kiezen zijn”, vond Henk Bisschops. “Maar als er eentje komt, moet die wel van kwaliteit en objectief zijn.” Daan Janssen (D66) stelde dat een stemwijzer altijd discussie geeft. “Maar ik ben niet per se tegen.” 

Tino Zandbergen (Venray Lokaal) zei al jaren om een objectieve stemwijzer te vragen. “Maar daar gaan de fractieleiders niet over. Dat is aan de besturen en de lijsttrekkers van de partijen.” 

Over een verkiezingskrant en -filmpjes wordt nagedacht.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten