Sanne Botden is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs.
Sanne Botden is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs. Foto: Sanne Botden Twitter

Nominatie kinderchirurg Sanne Botden

Algemeen Zorg en Welzijn

Kinderchirurg Sanne Botden van het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc in Nijmegen is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs voor het meest interessante en relevante wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. 

De oud-Venrayse onderzoekt oefenmodellen voor chirurgen. Botden, die al enkele jaren met haar gezin in Malden onder de rook van Nijmegen woont, focust zich in haar studie onder meer op de verbetering van de chirurgische technieken bij zeldzame aangeboren afwijkingen. Deze ingrepen zijn meestal complex. Daarom is het belangrijk dat chirurgen vaardigheden eerst op simulatiemodellen oefenen en onderhouden. Aan het winnende onderzoek wordt een aflevering van Het Klokhuis gewijd. 

Het Klokhuis is een informatief jeugdprogramma bij de NTR. Het programma is speciaal bedoeld voor kinderen tussen de negen en twaalf jaar. De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt uitgereikt op woensdag 10 november tijdens de junior opening van het InScience-festival. InScience is hét wetenschapsfilmfestival van Nederland en vindt plaats van 10-14 november. 

Voor meer informatie kijk op www.insciencefestival.nl.

Uit de krant