Het Venrays Mannenkoor presenteert op 19 december zijn Eindejaarsconcert, voor het laatst onder leiding van dirigent Anton Kropivšek,
Het Venrays Mannenkoor presenteert op 19 december zijn Eindejaarsconcert, voor het laatst onder leiding van dirigent Anton Kropivšek, Foto: Leon Hodiamont

Eindejaarsconcert Venrays Mannenkoor gaat door

Algemeen

De op 13 september door het kabinet aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen zijn ook in Schouwburg Venray en bij het Venrays Mannenkoor met gejuich ontvangen.


De maatregelen zijn aanleiding om het Eindejaarsconcert 2021 op 18 december definitief door te laten gaan. Dat Eindejaarsconcert staat dit jaar in het teken van het afscheid van dirigent Anton Kropivšek, die het koor na achttien jaar gaat verlaten, en heeft als toepasselijke titel Thank You for The Music. Het mannenkoor zingt tijdens dit concert een aantal evergreens uit het repertoire van de afgelopen achttien jaar, maar ook het moderne genre wordt niet geschuwd.

Daarnaast treedt het koor op met solisten als Davinia van der Zee, Geert Pelzer, Don Mulders en anderen. Instrumentaal worden de koorleden ondersteund door het gelegenheidscombo onder leiding van Jop Janssen. Het concert wordt besloten met een mix van bekende en minder bekende kerstliederen. Kaarten à 25 euro kunnen besteld worden via www.venraysmannenkoor.nl/kaarten-bestellen/. De belangstelling voor dit concert is naar verwachting weer groot.

Uit de krant