Thijs Frederix pakte de dagzege bij de quads specials.
Thijs Frederix pakte de dagzege bij de quads specials. Foto: Maycel de Bruijn

Zeges en ereplaatsen motorcrossers

Sport

Tijdens motorcrosswedstrijden in Overloon, Oss en Reusel hebben de regionale motorcross drie zeges en nog eens drie podiumplaatsen behaald. Thijs Frederix (Oirlo) eiste in de klasse quads specials de dagzege voor zich op. Frederix reed in Overloon in beide manches van start tot finish aan de leiding.

Jesse Rutten (Wanssum) won in de klasse 65cc/85cc beginners beide manches met groot verschil en Stan Pijpers (Wanssum) mocht met de derde plaats het erepodium betreden in de klasse 65cc kleine wielen. Op zondag was het de beurt aan de nationalen klassen. In de damesklasse was Amber Simons uit Well oppermachtig. Zij won beide manches met ruim één minuut voorsprong. Na twee wedstrijden staat Simons ook aan de leiding in de tussenstand van het NK.

In Reusel bemachtigde Britt Jans-Beken een podiumplaats. Met twee keer de derde plaats in beide manches werd de Wanssumse ook derde in het dagklassement van het ONK Women.

In Oss vond de vierde wedstrijd van het ONK Quads Masters plaats. Joe Maessen uit Ysselsteyn behaalde hier met een tweede en derde plaats in de manches de tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het kampioenschap staat Maessen op 13 punten van leider Rick Haverdil (Beuningen) ook op de tweede plaats.

Donderdag in nieuwsblad Peel en Maas alle uitslagen.

Jesse Rutten won in de klasse 65cc/85cc beginners.