Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Waarnemend gouverneur Johan Remkens.&nbsp;</p>

Waarnemend gouverneur Johan Remkens. 

(Archieffoto: Antoon Jeuken)

Meer opvang vluchtelingen nodig

De voorzitters van de Limburgse Regietafel Vluchtelingen en Integratie, Maastrichts burgemeester Annemarie Penn-te Strake en waarnemend gouverneur Johan Remkes vragen de Limburgse gemeenten in een brief met spoed opvanglocaties beschikbaar te stellen voor vluchtelingen.


Ook vraagt het duo de gemeenten percelen beschikbaar te stellen voor het plaatsen van tijdelijke units of gebouwen waarin woonunits ondergebracht kunnen worden voor vergunninghouders. De regietafel doet de oproep omdat de grenzen van de opvangcapaciteit in Nederland ‘razendsnel in zicht komen’. Om te voldoen aan de Limburgse taakstelling moeten vóór 1 januari nog ruim 900 statushouders in Limburg gehuisvest worden. Voor 20 september wil de regietafel weten wat Venray kan bieden.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten