Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Het Elzendaalcollege in Boxmeer.&nbsp;</p>

Het Elzendaalcollege in Boxmeer. 

(Foto: archief Peel en Maas)

Intensievere samenwerking scholen Land van Cuijk en Maasduinen

De scholen in de regio Land van Cuijk en Maasduinen gaan intensiever samenwerken. 

‘Deze intensieve samenwerking van het onderwijs is de beste oplossing voor het borgen van kwalitatief goed onderwijs met een rijker onderwijsaanbod met meer keuzemogelijkheden voor onze (toekomstige) leerlingen’, zo melden ze in een persbericht.

Het vormen van een regionale scholengroep vanuit het Elzendaalcollege, het Merletcollege en Metameer wordt gezien als de meest passende samenwerkingsvorm. ‘Samenwerking geeft garanties voor het behoud van keuzemogelijkheden en het behoud van kleinschaligheid en diversiteit binnen een groter geheel. Eén scholengroep met verschillende vestigingen met elk een eigen (voor de leerlingen herkenbaar) profiel en profilering. Stapsgewijs werken we toe naar de realisatie van dit perspectief’.

De drie scholen hebben nu locaties in Boxmeer en Gennep (het Elzendaalcollege), Cuijk, Grave, Mill en Velp (het Merletcollege) en Boxmeer en Stevensbeek (Metameer). De mogelijkheden worden onderzocht om het onderwijsaanbod van Metameer in Stevensbeek te verplaatsen indien passende huisvesting gerealiseerd kan worden in Boxmeer. Daarnaast kan een keuze voorbereid en gemaakt worden voor een toekomstbestendig onderwijsaanbod van het Merletcollege.

Op dit moment verandert er niets voor de leerlingen. De scholen informeren de leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) met regelmaat over de stappen die genomen worden tot de realisatie van één scholengroep en de (mogelijke) verplaatsing van Stevensbeek. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten