Burgemeester Luc Winants (links) en Edmond Staal.
Burgemeester Luc Winants (links) en Edmond Staal. Foto: Hoedemaekers Venray

Bronzen waarderingspenning voor Edmond Staal

Algemeen

Edmond Staal (64) ontving zaterdagmiddag de bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray. De penning werd hem uitgereikt door burgemeester Luc Winants tijdens een bijeenkomst in het Odapark in Venray.

Edmond Staal was vanaf 2004 tot en met mei 2021 als bestuurslid en vicevoorzitter verbonden aan het Odapark. Op dit moment is hij nog als vrijwilliger betrokken bij het Odapark. 

Vanuit zijn beroepsachtergrond was en is de Venlonaar vooral betrokken bij de natuur in het park. Hij heeft zich, mede met steun van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, sterk gemaakt om een belangrijk deel van het Odapark in oorspronkelijke staat te herstellen. Dit ambitieuze meerjarige plan wordt de komende jaren uitgevoerd. Daarnaast staat hij de onderhoudsvrijwilligers en klussers met raad en daad bij met zijn adviezen. 

Mede door zijn enthousiasme en drive kon in 2016 het Kunstlab bij het Odapark worden gerealiseerd én werd er namens het Odapark een heus kunstwerk onthuld in het ondergrondse NAVO-hoofdkwartier bij Maastricht. 

Staal zet zich al meer dan zeventien jaar vol energie in voor de cultuur en natuur in Venray. Hij ziet het park ‘als een kunstinstelling van belang voor Limburg en als een unieke plek waar kunst en natuur samenkomen’. 

Uit de krant