Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Burgemeester Luc Winants (links) en Edmond Staal.&nbsp;</p>

Burgemeester Luc Winants (links) en Edmond Staal. 

(Foto: Hoedemaekers Venray)

Bronzen waarderingspenning voor Edmond Staal

Edmond Staal (64) ontving zaterdagmiddag de bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray. De penning werd hem uitgereikt door burgemeester Luc Winants tijdens een bijeenkomst in het Odapark in Venray.

Edmond Staal was vanaf 2004 tot en met mei 2021 als bestuurslid en vicevoorzitter verbonden aan het Odapark. Op dit moment is hij nog als vrijwilliger betrokken bij het Odapark. 

Vanuit zijn beroepsachtergrond was en is de Venlonaar vooral betrokken bij de natuur in het park. Hij heeft zich, mede met steun van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, sterk gemaakt om een belangrijk deel van het Odapark in oorspronkelijke staat te herstellen. Dit ambitieuze meerjarige plan wordt de komende jaren uitgevoerd. Daarnaast staat hij de onderhoudsvrijwilligers en klussers met raad en daad bij met zijn adviezen. 

Mede door zijn enthousiasme en drive kon in 2016 het Kunstlab bij het Odapark worden gerealiseerd én werd er namens het Odapark een heus kunstwerk onthuld in het ondergrondse NAVO-hoofdkwartier bij Maastricht. 

Staal zet zich al meer dan zeventien jaar vol energie in voor de cultuur en natuur in Venray. Hij ziet het park ‘als een kunstinstelling van belang voor Limburg en als een unieke plek waar kunst en natuur samenkomen’. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten