Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Peter Pellemans is werkzaam bij stichting Christenen voor Isra&euml;l.</p>

Peter Pellemans is werkzaam bij stichting Christenen voor Israël.

(Foto: Henk Visscher)

Studieavond met Peter Pellemans

Peter Pellemans, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël, is op woensdag 22 september in Venray voor een studieavond. Het onderwerp waarover hij spreekt is De tempels in het plan van God. De bijeenkomst vindt plaats in Het Zonnelied aan de Kiosk 6 in Venray. Aanvang van de studieavond is 20.00 uur en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Vanwege de coronacrisis worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd, waardoor er maar een beperkt aantal mensen toegelaten worden. Aanmelding is verplicht via www.christenenvoorisrael.nl/activiteiten of telefoonnummer 033-2458824. 

De tabernakel was een verplaatsbare tempel of heiligdom, een tent, waarin na de uittocht uit Egypte de erediensten van Israël werden gehouden. De eerste betekenis van de tempels is dat God onder zijn volk wilde wonen of verblijven. Maar er zijn meerdere betekenissen. De God van Israël gebruikt in zijn woord vaak een fysieke voorloper om een latere geestelijke vervulling in Zijn reddingsplan van de mensheid uit te beelden.

Dit is een belangrijk principe van uitleg van de Bijbel. De tempels zijn zo’n belangrijke voorloper of beeld van een latere geestelijke realiteit. Het wonen van God onder zijn volk wordt ook zichtbaar doordat de heer zijn intrek neemt in de eerste tempel die door Salomo werd gebouwd en door de aanwezigheid van de ark. God wil wonen onder Zijn volk en zoekt een relatie met Zijn schepping. Zolang zijn plan nog niet is voltooid, blijven de fysieke beelden en de geestelijke betekenis en vervulling naast elkaar bestaan totdat Gods plan is voltooid.

Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het christelijke geloof.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten