Een foto van een eerdere editie van de Venrayse Singelloop.
Een foto van een eerdere editie van de Venrayse Singelloop. Archieffoto Peel en Maas

Venrayse Singelloop komt met virtuele editie

Sport Coronavirus

De traditionele Venrayse Singelloop gaat begin oktober vanwege corona niet door, maar de zevende editie van de Rühl Haegens Molenaar Venrayse Singelloop gaat wel op een alternatieve wijze plaatsvinden. “Na rijp beraad en kijkend naar alle mogelijkheden hebben we besloten dat de Venrayse Singelloop dit jaar virtueel wordt gehouden”, laat Singelloop-voorzitter Brendan Rijsdijk weten.

De leden van het bestuur van Stichting Venrayse Singelloop kregen van alle kanten reacties op het nieuws dat de Venrayse Singelloop weer niet doorging. “Veel mensen hadden zin om weer eens over de mooie Venrayse singels en in de buitengebieden hard te lopen en te wandelen. Daarnaast verheugden we ons ook op de gezelligheid op het Schouwburgplein. Ook hoorden we dat er al groepjes hardlopers of wandelaars waren die zelf gingen hardlopen of wandelen op 3 oktober. We hebben naar die mensen geluisterd en ook wij wilden graag wat organiseren. We hebben gezocht naar een alternatief en kwamen uit bij de virtuele versie.”

Dit houdt in dat alle ‘normale’ Singelloop-wandel- en -hardloopafstanden gelopen kunnen worden in de week van 2 tot en met 10 oktober. De deelnemers moeten dat wel doen aan de hand van een hardloop- of wandelapp. De gelopen afstand kunnen ze vervolgens uploaden, waarna een virtuele ranglijst ontstaat. De prestaties kunnen ook via Facebook, Instagram of Twitter gedeeld worden. “Zo kan iedereen toch meedoen aan de Venrayse Singelloop. Inschrijven kan via onze website of via inschrijven.nl. Inschrijven kan tot en met 1 oktober.”

De achtste editie van het evenement is gepland op 2 oktober 2022. “Dan gaan we flink uitpakken en er een prachtig, gezellig en sportief hardloop- en wandelevenement van maken. “We zien iedereen graag in de week van 2 tot en met 10 oktober op de singels in Venray en in het buitengebied. Daarnaast roepen we iedereen op om te lopen in het shirt van de Venrayse Singelloop van de afgelopen jaren.”

Info: www.venraysesingelloop.nl

Uit de krant