Rowwen Hèze is dé blikvanger van de jubileumviering van het 50-jarige Jera 70.
Rowwen Hèze is dé blikvanger van de jubileumviering van het 50-jarige Jera 70. Foto: Persfoto

Jera 70 viert gouden jubileum met Rowwen Hèze

Algemeen

Het 50-jarige OJC Jera 70 in Ysselsteyn viert zijn gouden jubileum in het weekend van 24, 25 en 26 september onder meer met een optreden van de populaire Americaanse band Rowwen Hèze, Met steun van de organisatie van het festival Jera On Air worden tijdens dit weekend vier verschillende evenementen op touw gezet. Vanwege de huidige coronaregels mogen er maximaal 750 mensen per evenement aanwezig zijn. Geïnteresseerde mensen wordt om die reden aangeraden om niet te lang te wachten met het bestellen van de tickets.

De jubileumviering begint op vrijdag 24 september met een optreden van de dj’s van Q-Music, die de tent naast het jongerencentrum die avond vullen met muziek en entertainment. Het thema van de openingsavond is Proud to be Fout XXL. Tickets zijn vanaf nu, net zoals de tickets voor elk evenement in dit weekend, verkrijgbaar via de website www.jera70.tickoweb.nl. 

Enkele weken geleden liep het dorp op een dinsdagavond al uit richting het Jera-gebouw. Waarom? De dorpsbewoners wilden zich allemaal verzekeren van toegangskaarten voor hét hoogtepunt van de jubileumviering, op zaterdag 25 september: het optreden van Rowwen Hèze. Alle beschikbare kaarten voor dit concert – er werden er maximaal vijf per persoon uitgegeven – waren binnen een uur uitverkocht. Voorlopig althans. Wanneer er coronaversoepelingen volgen voor de evenementensector en daardoor meer bezoekers welkom zijn, biedt OJC Jera die extra kaarten online via zijn website aan. Eventuele versoepelingen worden hoogstwaarschijnlijk pas korte tijd voor de jubileumviering bekendgemaakt. Het wordt geïnteresseerden daarom aangeraden om zowel de persconferenties als de kanalen van OJC Jera en Rowwen Hèze goed in de gaten te houden. Hoewel Rowwen Hèze op een steenworp afstand van Jera het levenslicht zag, wordt het op 25 september de allereerste keer dat de band uit America in Ysselsteyn op het podium staat.

Op zondag 26 september houdt het jongerencentrum een familiedag voor alle leeftijden. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de kleintjes, ondersteund  met  muziek van meerdere  lokale artiesten. De familiedag duurt van 11.00  uur tot ongeveer 16.00 uur  en is voor iedereen gratis toegankelijk. Het feestweekend wordt afgesloten met de Beruchte Biercantus XXL. De Beruchte Biercantus uit het dorp Ysselsteyn  staat volgens de organisatoren ‘garant voor een onvergetelijke avond met een programma vol gekkigheid’. Dit evenement is toegankelijk voor mensen van 18 jaar of ouder. Iedereen kan zich individueel of per groep aanmelden via de website van het jongerencentrum en wordt rond 17.00 uur bij de feesttent verwacht. De activiteit duurt tot ongeveer 20.00 uur, waarna het gouden jubileumweekend wordt afgesloten.

Voor meer informatie over het feestweekend kijk op www.jera70.nl en voor tickets op www.jera70.tickoweb.nl. Of kijk op de social-mediapagina’s van het jongerencentrum.

Uit de krant