De website www.ditisietsvoorjou.nl.
De website www.ditisietsvoorjou.nl. Foto: Iets voor jou

Nieuwe webpagina: iets voor jou-ervaringsplek

Algemeen

Bij meerdere organisaties en verenigingen in de gemeente Venray is het mogelijk om gebruik te maken van een ervaringsplek. De website www.ditisietsvoorjou.nl is sinds kort uitgebreid met informatie hierover. Een ervaringsplek geeft inwoners de kans om nieuwe ervaringen op te doen, talenten te ontwikkelen en vaardigheden te leren. 

Het initiatief iets voor jou-ervaringsplek is bedoeld voor iedereen die een stap wil zetten richting het meedoen aan activiteiten, vrijwilligerswerk of (betaald) werk. De webpagina biedt hiervoor – naast een overzicht van ervaringsplekken in de gemeente Venray - de nodige informatie over branches, werkzaamheden en te leren vaardigheden.

De gemeente Venray is rijk aan ervaringsplekken en mogelijkheden. Maar voor inwoners kan het hierdoor soms lastig zijn om de meest passende ervaringsplek te vinden. Participatiecoaches, WMO-consulenten en medewerkers van Synthese, Match of Calibris Advies bieden geïnteresseerden van begin af aan een helpende hand bij de zoektocht naar een passende plek. Nadat deze is gevonden gaat de begeleiding uiteraard gewoon door. 

Inwoners kunnen voor meer informatie contact opnemen via e-mail: ervaringsplek@ditisietsvoorjou.nl, telefoon: (06) 34121598. of gewoon door persoonlijk op bezoek te komen. Dat kan elke dinsdagochtend van 9.00 tot 13.00 en elke donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Locatie is Dr. Poelsstraat 6 in Venray.

De iets voor jou-ervaringsplek is een samenwerking tussen de gemeente Venray, UWV, Synthese, Match voor vrijwilligers en Calibris Advies. De webpagina wijst deelnemers op activiteiten, cursussen, workshops en (vrijwilligers)werk van een groot aantal organisaties zoals onder andere wijkcentra en buurthuizen in de gemeente Venray.

Uit de krant