Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Lezing over dementie in Bibliotheek Venray

Algemeen

Jacques Graus verzorgt zaterdag 18 september om 14.00 uur een lezing in de Bibliotheek Venray over zijn boek De heer heeft goede zin vandaag. In het boek beschrijft Jacques de laatste jaren van zijn 97-jarige vader die, vanwege dementie, opgenomen is op een gesloten afdeling van een verzorgingstehuis. De lezing wordt georganiseerd in het kader van Wereld Alzheimerdag 2021.

Dementie verandert de persoon onherkenbaar en is voor de naasten een uiterst moeilijk proces. Jacques Graus heeft een aangrijpend boek over zijn steeds dementere en hulpelozere vader geschreven. Een vader die voor alles, tot zelfs de meest elementaire levensverrichtingen, is aangewezen op hulp van anderen. Graus beschrijft zowel trieste als humoristische voorvallen die een beeld geven van de manier hoe er met mensen met dementie wordt omgegaan en welke impact dit alles heeft op de mantelzorg.

Na afloop van de lezing geeft een medewerker van Alzheimer café Venray uitleg en antwoord op vragen over de medische en verzorgende kant van dementie. Er wordt een entreeprijs gerekend. Aanmelden kan in de bibliotheek of via www.biblionu.nl onder de knop activiteiten.

Uit de krant