Afbeelding
Foto: IVN Natuureducatie

Bomenfestival door heel Limburg

Algemeen

Van september tot en met november organiseren IVN Natuureducatie en partnerorganisaties het Bomenfestival Limburg. Een veertigtal gevarieerde activiteiten voor jong en oud over en rondom bomen. Van speurtochten naar het geheime leven van bomen tot workshops nestkastjes maken. En van verdiepende excursies in bos en stad tot een Wood Wide Web-wandeling.

Zo vanzelfsprekend als bomen voor ons lijken, er is een wereld te ontdekken. Deelnemers leren met andere ogen te kijken naar het leven rondom de boom, de vele functies en hoe bomen vaak vele verhalen met zich meedragen. Niet alleen interessant, maar ook leuk om eens te ervaren. Publiek ontdekt ook wat men zelf kan doen om een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit in de eigen omgeving. Op www.ivn.nl/bomenfestival is het gehele programma te vinden. Voor een aantal activiteiten is aanmelden verplicht.

Het IVN Bomenfestival wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie en andere natuurorganisaties en mede mogelijk gemaakt door provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en het Elisabeth Strouven Fonds.

Uit de krant