Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: politie

Geweren schutterij Venray teruggevonden

Het grootste deel van de gestolen geweren van Schutterij ‘t Zandakker Gilde St. Jan uit Venray is dinsdagmiddag teruggevonden in een woning in Oss. Of alle wapens terug zijn, durft beschermheer Frank Nelissen nog niet te zeggen: “We zijn in ieder geval erg blij en opgelucht. De politie heeft uitstekend werk verricht.”

Agenten vonden een groot aantal (vuur)wapens en bijbehorende munitie in een woning aan de Klaphekkenstraat in Oss. Alle wapens zijn in beslag genomen en er wordt nader onderzoek uitgevoerd. De politie legt contact met de rechtmatige eigenaren van de gestolen goederen. Er werd dus ook al contact gelegd met de Venrayse schutterij. “Verschillende procedures zijn nu in gang gezet. We weten wanneer we de geweren terug krijgen, maar het belangrijkste is dat ze gevonden zijn. Ook weten we niet of er veel is beschadigd. Wat dat betreft is het nog even spannend”, zegt Nelissen.

Na de brute diefstal uit het clubgebouw van ‘t Zandakker werd er een hulpactie op touw gezet voor de aanschaf van nieuwe wedstrijdbuksen. De actie is volgens Nelissen goed verlopen. “We hebben het geld voor twee wedstrijdbuksen bijna bij elkaar. Dat is natuurlijk fantastisch. De hulp die we hebben gekregen is hartverwarmend. Of we al dat geld nodig hebben, zal nog moeten blijken. We zoeken in ieder geval contact met alle donateurs.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten