Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Horvath Krisztina

Recordaantal deelnemers op WK tweespannen Kronenberg

Het wereldkampioenschap voor tweespanpaarden in Kronenberg staat op het programma van 8 tot en met 12 september. Aan de twintigste editie van het WK, het eerst op Nederlandse bodem, doen honderd deelnemers uit 22 landen mee. Naast de strijd om de individuele titels nemen achttien landenteams het tegen elkaar op om de medailles in de landenwedstrijd.

“Enige tijd geleden besloten we om voor het maximum aantal deelnemers te gaan”, vertelt Limburg 2021-voorzitter Nico Rijnbende. “We wilden de onzekerheid wegnemen bij de deelnemers en hebben ingezet op het maximale aantal deelnemers per land dat reglementair is toegestaan, namelijk negen. Dit hebben we met name gedaan om zo veel mogelijk Nederlandse menners de kans te geven deel te nemen aan een WK in eigen land. We hebben afgelopen maanden gemerkt dat de animo onder de rijders zeer groot was en ze hebben flink moeten strijden om geselecteerd te worden.”

Titelverdedigers
Onder de deelnemers bevindt zich tweevoudig wereldkampioen Martin Hölle uit Hongarije. Zowel in 2017 als in 2019 wist hij het individuele goud op te eisen. Met zijn teamgenoten won hij tevens tijdens beide voorgaande edities team goud en de Hongaren vaardigen net als de Nederlanders en de Duitsers negen deelnemers af. Nederland won in 2019 team zilver, terwijl WK-ambassadeur Stan van Eijk individueel brons mee naar huis nam. Gastheer van het WK Drebkau 2019 Sandro Koalick sleepte op eigen terrein zowel individueel zilver als team brons in de wacht.

Programma
De wedstrijd begint op woensdag 8 september met de veterinaire keuring van de paarden, gevolgd door de dressuur op donderdag 9 en vrijdag 10 september. Op zaterdag 11 september is de  marathon en op zondag 12 september weten we na de spannende vaardigheid wie de individuele-en teammedailles in ontvangst mogen nemen.

Naast de sport is er onder meer een foodplein met streekproducten, diverse stands, een basisscholenprogramma, een seniorendag, een businessdag en zelfs een WK Bixie voor de allerkleinsten.

Publiek van harte welkom
Er zijn meer dan voldoende zitplaatsen aanwezig zodat voldaan wordt aan de covid-19-richtlijnen. Om toegang te krijgen tot het WK word je naast een geldig toegangsbewijs gecontroleerd op de Corona check app: https://coronacheck.nl/nl/. Kijk voor meer informatie en om kaarten te bestellen op www.limburg2021.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten