Genieten van levende standbeelden, komende zondag in het Venrays winkelcentrum.
Genieten van levende standbeelden, komende zondag in het Venrays winkelcentrum. Foto: Jolijn van Goch

Living statues met kinderworkshop

Algemeen

Voor het vijfde jaar op rij zijn er komende weekeinde weer levende standbeelden te bewonderen in het centrum van Venray. De koopzondag van 29 augustus wordt weer aangevuld met zogeheten living statues (levende standbeelden) en er is tevens een kinderworkshop. Er worden professionele acteurs gecontracteerd en er zijn meerdere prijswinnende acts te bewonderen, maar ook krijgt het Venrayse publiek nieuwe acts te zien.

Voor de levende standbeelden is het natuurlijk een kunst om stil te staan, de verrassing zit in de houterige en onverwachte bewegingen die de beelden maken om het publiek op het verkeerde been te zetten. De beelden staan verdeeld over het hele centrum in Venray.

Bij alle beelden liggen stemformulieren waarmee het standbeeld kan worden beoordeeld. Om alle beelden goed te kunnen vinden staat achter op de stemformulieren een plattegrond met alle beelden. Lever je ingevuld stemformulier vóór 16.30 uur in bij de Wereldwinkel en ding mee naar een van de dinerbonnen van honderd euro.

Voor de kinderen is er op de Grote Markt weer de activiteit Hoe word ik een living statue? In tien minuten worden de deelnemers geschminkt, aangekleed en leren ze hoe ze het beste als levend beeld kunnen gaan staan. Er kunnen maximaal 75 kinderen deelnemen. Aanmelden kan via activiteiten@venray-centraal.nl. Tijdens de aanmelding is het van belang om je naam en leeftijd te vermelden. Daarnaast kun je aangeven welke tijd je wilt komen. Aangemelde kinderen gaan voor op de wachtrij.

Uit de krant