Afbeelding
Foto: persfoto

Alexandre zoekt warm thuis in Venray

Algemeen

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Alexandre (foto) uit Brazilië die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Venray of omgeving. Voor Alexandre zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die hem een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Alexandre doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt. Zeker in tijden waarin er minder kan worden gereisd, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken. 

De 16-jarige Alexandre is een ruimdenkende jongen met een passie voor auto’s. Hij verzamelt miniatuur exemplaren en kan niet wachten tot hij zelf auto mag rijden. Daarnaast is hij dol op zwemmen en duiken in de zee. Later hoopt hij een diplomaat te worden, veel te kunnen reizen en vele talen te kunnen spreken. “Ik heb altijd al een culturele uitwisseling willen doen, omdat het mij zal helpen om andere standpunten en culturen te begrijpen en zelfstandiger te worden.”

Meer informatie is hier te vinden.

Uit de krant