Afbeelding
Foto: Rob Beckers

Limburg oet de Drup met Pruuf Mar en Stef Classens

Algemeen

Benefietfestival Limburg oet de Drup wordt op woensdag 25 augustus gehouden in Valkenburg. De organisatie heeft een groot gedeelte van de line-up inmiddels bekendgemaakt en duidelijk is dat Stef Classens (Veulen) en Pruuf Mar (Ysselsteyn) de bühne betreden tijdens het festival. Ook onder meer Lucas & Steve en Marco Bakker zullen optreden.


Doel van de avond is de getroffenen van de watersnoodramp van afgelopen maand een hart onder de riem te steken én om geld in te zamelen voor ondernemers in heel Limburg die schade hebben opgelopen. De line-up van het multimediale evenement wordt gecompleteerd door onder meer Beppie Kraft, Big Benny, Christel en Quinn, Emma Kok (winnares The Voice Kids 2021, red.) Floortje Hover en Stan Smeets, Gé Reinders, Marleen Rutten en vele anderen.

“We zijn ontzettend trots dat zoveel artiesten meewerken aan ons evenement. Het is een prachtig en afwisselend programma. Maar twee acts willen we toch even in het bijzonder onder de aandacht brengen. Niemand minder dan het wereldbekende DJ-duo Lucas & Steve heeft toegezegd dat ze op ons benefietevenement komen draaien. Het uit Maastricht afkomstige duo reist de hele wereld over om op de grootste dancefestivals van deze aarde te draaien. Ook Marco Bakker, die tegenwoordig in Margraten woont, meldde zich spontaan dat hij graag wilde optreden tijdens het evenement”, aldus Guido Vreuls, oprichter van Stichting Limburg oet de Drup. De organisatie geeft aan dat de line-up nog niet compleet is. Vreuls: “We zijn nog met een paar namen bezig, maar daarop komen we graag op een later tijdstip terug.”

De organisatie heeft diverse mogelijkheden opgezet om geld in te zamelen voor het noodfonds. Naast het liveevent, de mogelijkheid om te doneren en een online veiling bestaat er voor particulieren en bedrijven ook een mogelijkheid om zelf in actie te komen. De stichting roept heel Limburg op om een leuke actie te bedenken, waarmee ze geld kunnen inzamelen voor het noodfonds. Of men nu koekjes verkoopt of een grootschalige inzamelactie opzet met collega’s.

De stichting organiseert op zaterdag 21 augustus de stichting Limburg oet de Drup inzameltour van Noord- tot Zuid-Limburg. Tijdens deze tour krijgt men de gelegenheid om donaties te overhandigen middels een cheque. Via de website www.limburgoetdedrup.nl is meer informatie te verkrijgen. Daar zijn ook de stopplaatsen van de tour te vinden.

De organisatie heeft zich ten doel gesteld om een noodfonds te creëren dat hulp kan bieden aan instellingen en bedrijven die buiten de boot vallen van verzekeringen of overheidssteun. Het evenement start woensdag 25 augustus om 19.00 uur live vanuit het Kuurpark in Valkenburg. Daarnaast wordt er een livestream uitgezonden, die tevens wordt uitgezonden door diverse regionale en provinciale zenders.

Uit de krant