Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Oorlogsmuseum Overloon

Duizenden fietsers over fietsbrug Oorlogsmuseum Overloon

De eerste fietsbrug ter wereld die letterlijk door een museum loopt, mocht in juli 2021 rekenen op meer dan 5000 bezoekers. Op 26 maart 2020 zou deze unieke brug in Oorlogsmuseum Overloon feestelijk geopend worden. Door de coronapandemie heeft deze officiële opening niet plaats kunnen vinden, maar is de brug stilzwijgend in gebruik genomen.

Desondanks bleef de brug dus niet onopgemerkt. Vele fietstoeristen komen een bezoekje brengen en kunnen gratis een blik werpen op een deel van de Tweede Wereldoorlog-collectie van het museum. De brug is 90 meter lang, ligt op een hoogte van 3,5 meter en maakt deel uit van de fietsroute Aan de andere kant die het Oorlogsmuseum verbindt met Britse en Duitse militaire begraafplaatsen in de omgeving.

Sinds medio juni van dit jaar wordt het aantal fietsers dat over de brug rijdt geteld. Dit gebeurt door een automatisch telsysteem. De hele dag door worden er fietsers gezien op de brug, maar dat ze in zo’n grote getale het museum weten te vinden, dat werd op voorhand niet verwacht. De museumdirecteur Erik van den Dungen vertelt: “Toen het idee voor de fietsbrug ontstond, hadden we gehoopt dat er in het eerste jaar misschien 5000 fietsers over de brug zouden gaan, dat we dat aantal nu halen in één maand is fantastisch.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten