Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: eigen foto

Eerste steen nieuwbouw dialyseafdeling VieCuri

Op woensdag 11 augustus wordt de eerste steen gelegd van de nieuwbouw van de dialyseafdeling VieCuri Venlo/Venray. Een van de nierpatiënten legt officieel de eerste steen.

Op 6 mei van dit jaar zijn de bouwwerkzaamheden gestart van de nieuwbouw van de dialyseafdeling in Venlo. De werkzaamheden vinden plaats op het terrein aan de voorkant (zijde Tegelseweg) van VieCuri. Daarvoor waren er al diverse voorbereidende (grond)werkzaamheden te zien. De bouw vordert in een prima tempo. De fundering is gestort en opgemetseld. En ook begane grondvloer is reeds gestort. Als het meezit, is het gebouw medio november al wind- en waterdicht.

De nieuwbouw wordt een mooie, moderne voorziening. De inrichting wordt ruim van opzet. Zo is er voldoende privacy en rust voor patiënten en tegelijk overzicht voor de medewerkers. Ook wordt de ruimte om het pand heen met groen ingericht zodat de patiënten een mooi uitzicht krijgen. Het gebouw wordt goed bereikbaar via een eigen toegangsweg aan de buitenzijde. De verwachting is dat de nieuwe dialyseafdeling in het tweede kwartaal van 2022 in gebruik kan worden genomen. Het hele ontwerp- en bouwproces vindt plaats in goede samenwerking met Nierpatiëntenvereniging St. Maarten in Venlo. Deze vereniging behartigt de belangen van (pre)dialysepatiënten, getransplanteerde nierpatiënten en/of hun partners en ouders in Noord-Limburg.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten