Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Actuele waterstand 14.71 (+NAP)

Algemeen Hoogwater 2021

De actuele waterstand van de Maas was maandagochtend om 09.00 uur 14.71 (+NAP). Het water zakt langzaam en de gemeente Venray roept mensen dan ook nog steeds op om weg te blijven bij het Maaswater.

Waterschap Limburg inspecteert de dijken. 'We blijven alert en waakzaam zolang er nog geen zekerheid is over de veiligheid van de dijken. Loop niet over onverharde dijken. Die zijn gevaarlijk', zegt de gemeente in hun liveblog.

Wanssum
Het dorp Wanssum is ook maandag alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. De rondweg in Wanssum is open en ook de brug (de hoofdrijbaan) naar Well. Let op: de parallelweg is nog dicht. Dat betekent dat het niet mogelijk is om met de fiets of te voet over de brug te gaan. De Helling tussen Wanssum en Meerlo is weer open. Zodra het kan worden ook de andere wegafzettingen weggehaald.

Geen recreatie op en rond de Maas
De Maas is nog steeds gevaarlijk door de stroming en objecten onder het water. Op de dijk zorgt recreatie mogelijk voor extra schade, bijvoorbeeld door verzakking. Kies voor een andere plek om te recreëren. Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) werkt op halve kracht vanwege hoogwater. Tegelijkertijd wordt veel water gebruikt voor schoonmaakwerkzaamheden. Wees daarom zuinig met water en vul de komende dagen geen zwembaden.

Uit de krant