Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Antoon Jeuken

Water zakt steeds verder, veel rommel in uiterwaarden

Het Maaswater zakt langzaam weg. De waterstand was vanmiddag 15,29 (+NAP). De gemeente Venray verwacht dat de stand rond middernacht is gezakt naar 15,00 (+NAP). 

De situatie is nog niet veilig voor de buitendijkse woningen. Als de bewoners terug kunnen keren naar hun woningen worden ze persoonlijk geïnformeerd door de gemeente.

Rommel
Er drijft veel rommel in de Maas. Als het waterpeil verder is gedaald en het water wegtrekt uit de uiterwaarden, blijft er veel rommel achter. ‘We denken alvast na over het organiseren van de opruimactie en maken hierover afspraken met andere instanties. We hopen straks ook op uw hulp te kunnen rekenen’, laat de gemeente Venray weten.

Nu is het nog te vroeg om te starten met opruimen. De dijken hebben het nog steeds zwaar en zijn nog niet veilig.


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten