Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Antoon Jeuken
video’s

Hoogwater De Kooy ‘s ochtends en ‘s avonds

Het water in de Maas heeft in de gemeente Venray het hoogste punt inmiddels bereikt. Welke schade het Maaswater exact heet aangericht, is nog niet helemaal duidelijk. Het water steeg snel, maar de dorpen Geijsteren, Wanssum en Blitterswijck zijn droog gebleven en het water is niet over de dijken gekomen.

Veel plekken liepen compleet onder water zoals De Kooy bij Wanssum. Wim Wijnhoven uit Blitterswijck vloog ‘s ochtends en ‘s avonds over het gebied en legde daarmee een groot contrast vast.

In de onderstaande video’s is het verschil in hoogte van het water goed te zien.

Aan het einde van de dag zag het gebied er zo uit:


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten