Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: VieCuri

VieCuri houdt oplopende waterstand Maas nauwlettend in de gaten

Vanwege het snel oplopende waterpeil in de Maas is VieCuri Medisch Centrum in Venlo gisteren (vrijdag 16 juli 2021) volledig geëvacueerd. Ook zijn er voorbereidingen getroffen om het ziekenhuis te beschermen tegen wateroverlast. Tot nu toe is er nog geen sprake van wateroverlast bij VieCuri. De waterstand wordt voortdurend nauwlettend in de gaten gehouden.

Op vrijdag 16 juli is er met man en macht gewerkt om alle door VieCuri in Venlo verzorgde patiënten te evacueren. In tien uur tijd zijn 237 patiënten naar een veilige plek gebracht. Met hulp van het Landelijk Coördinatiecentrum PatiëntenSpreiding (LCPS), vele ambulancediensten en diverse collega-ziekenhuizen zijn alle patiënten die in VieCuri verbleven veilig overgeplaatst. 

Daarnaast hebben medewerkers van VieCuri met hulp van Defensie ervoor gezorgd dat het ziekenhuis nog beter is beschermd tegen mogelijke wateroverlast. De oplopende waterstand en de kwetsbare plekken van de Maasdijk worden permanent nauwlettend in de gaten gehouden.

Hartverwarmende steunbetuigingen
Vanuit alle hoeken van het land heeft VieCuri Medisch Centrum steunbetuigingen ontvangen. Alle hulp en waarderende woorden zijn hartverwarmend. VieCuri is daarvoor meer dan dankbaar. En het ziekenhuis is trots op iedereen die heeft bijgedragen aan deze enorme klus, medewerkers en patiënten voorop. Vrijdagavond bracht demissionair premier Mark Rutte een bezoek aan VieCuri. Hij toonde zich zeer betrokken en onder de indruk van de saamhorigheid en de professionaliteit waarmee VieCuri met deze crisis omgaat.

VieCuri Venlo tot en met maandag 19 juli 2021 dicht
VieCuri Venlo is in ieder geval maandag 19 juli 2021 gesloten. Alle afspraken die maandag in Venlo stonden gepland, kunnen niet in Venlo plaatsvinden. Het ziekenhuis heeft alle patiënten van wie de afspraak wordt verplaatst of verzet, hierover geïnformeerd. Voor patiënten die maandag een belafspraak hebben en nog geen bericht hebben ontvangen van het ziekenhuis, gaat de afspraak gewoon door. Wanneer het ziekenhuis zijn deuren weer regulier opent voor patiënten besluit het uiterlijk zondagmiddag 18 juli om 17.00 uur.

Huisartsenpost en Spoedeisende Hulp verplaatst
Huisartsenzorg en spoedzorg gaan gewoon door. Vanwege de sluiting van VieCuri Venlo is de Huisartsenpost van Cohesie (HAP) verplaatst naar Praktijk van Noord, Veestraat 5c in Venlo. De Spoedeisende Hulp (SEH) van VieCuri is ondergebracht bij Laurentius Ziekenhuis in Roermond en – na overleg met de HAP - bij Maasziekenhuis in Boxmeer.

VieCuri en de huisartsen van Cohesie roepen inwoners op om bij spoedklachten de HAP via 0900-8818 te bellen. Bij acute, mogelijk levensbedreigende situaties is als altijd het landelijke alarmnummer 112 beschikbaar. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten