Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Rob Beckers

Piek is bereikt, water gaat zakken

De kolkende Maas heeft het hoogste punt bereikt. De actuele waterstand was zondagochtend 15.43 +NAP. De waterstand gaat vanaf nu heel langzaam zakken. Dat betekent dat het water niet meer over de dijk kan komen. ‘Wel benadrukken we dat het gevaar nog niet geweken is. We blijven de situatie van de dijken nauwlettend in de gaten houden’, laat de gemeente Venray weten. De dijken hebben het zwaar. ‘Daarom een belangrijke oproep: ga niet op een dijk kijken naar de Maas. Ook niet als voetganger. Blijf ook vandaag weg van het water. Toezichthouders kunnen boetes uitdelen.’


Broekberg
Zwembad de Broekberg in Wanssum is zaterdag en zondag gesloten. We willen ruim baan maken voor hulpdiensten en bezoekers in Wanssum zijn niet gewenst.

Hoogste punt
De laatste berekeningen van zaterdagochtend laten zien dat Blitterswijck, Geijsteren en Wanssum veilig blijven. Een belangrijke oorzaak is de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. ‘Dit project is onlangs (3 juli) afgerond en biedt het Maaswater meer ruimte door de brede uiterwaarden. Natuurlijk blijven de gemeente, het waterschap en de hulpdiensten het hele weekend alert en waakzaam. Er zijn enkele plekken die om extra aandacht vragen. Die plekken zijn in beeld en medewerkers van diverse instanties, zoals het waterschap, zijn daar aan het werk en de situatie is onder controle’, laat de gemeente weten.

Wanssum
Om ramptoeristen te voorkomen zijn per direct alle toegangswegen naar het Wanssum afgesloten. Het dorp is alleen nog toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

Dit weekeinde zijn toezichthouders van de gemeente Venray actief in het gebied bij de Maas om bezoekers weg te sturen. ‘We doen echt een dringend beroep om weg te blijven van het water. Het is daar gevaarlijk en de weg móet vrij blijven voor werkzaamheden en hulpdiensten’, laat de gemeente Venray weten.

Wegafsluitingen
Vanwege hoogwater en ongewenste toeschouwers zijn de volgende wegen afgesloten: Boltweg, Berkenstraat, Maasweg, Veerweg, De Kooy, Geijsterseweg, Wanssumseweg, Maasheseweg (tussen Geijsteren en Watervogel), Wilbertsweg, Watermolenstraat, Sportlaan.

Internetstoring
Enkele straten in Blitterswijck (de Veerweg, Ooijenseweg en Boltweg) hebben te maken met een internetstoring. We delen updates over hoogwater met de dorpsraad Blitterswijck.


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten