Afbeelding
Foto: Wim Wijnhoven

22 woningen geëvacueerd, noodverordening van kracht

Algemeen Hoogwater 2021

De hevige regenval van de afgelopen dagen zorgt voor ongekende waterstanden van de Maas, de zijrivieren en de beken in Limburg. Ook de gemeente Venray bereidt zich voor op hoogwater. De Maas bereikt in de nacht van zaterdag 17 juli op zondag 18 juli haar piek. ‘De huidige berekeningen laten zien dat de dorpen Blitterswijck, Wanssum en Geijsteren veilig blijven. De veiligheidsregio verwacht vooralsnog dat het water in de Maas in onze gemeente niet over de dijk komt’, laat de gemeente Venray weten.

Toch heeft de gemeente verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo zijn bewoners van 22 woningen die buitendijks liggen verzocht hun huis en bezittingen veilig te stellen en de woning tijdelijk te verlaten. Zij worden persoonlijk door de gemeente geïnformeerd. Daarnaast zijn campings ontruimd en zijn onder meer rioleringen met een afvoer op de Maas zijn dichtgezet, zodat er geen Maaswater in kan stromen. 

De gemeente Venray doet een dringend beroep op iedereen om weg te blijven van het water om hulpdiensten en werkzaamheden niet te hinderen. Er is een noodverordening van kracht voor het gebied ten oosten van de A73. De noodverordening is hier in te zien.


Uit de krant