Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Zo ziet het gebied er volgens de plannen van Arcadis uit.</p>

Zo ziet het gebied er volgens de plannen van Arcadis uit.

(Foto: Arcadis)

Presentatie herontwikkeling kasteelterrein uitgesteld

De presentatie van de herontwikkeling van het kasteelterrein in Blitterswijck gaat op donderdag 15 juli niet door. Dat heeft het St. Antonius-Abt Gilde in samenspraak met Arcadis, KNMH en gemeente Venray besloten. De nieuwe datum wordt spoedig bekendgemaakt. In september zal het plan alsnog gepresenteerd worden aan een breed publiek.

De oude kasteelpoort werd al eerder gerealiseerd en die kan uiteraard niet ontbreken in het nieuwe plan. Als het aan Arcadis ligt dan stuiten de bezoekers na het passeren van de kasteelpoort straks als eerste op een ‘oude’ kas op een verhoging. Daarbij wordt er rekening gehouden met de mogelijkheid om een kleine braderie te organiseren rondom de kas.

De oude kasteelruïne wordt straks met het terrein van de kas verbonden met een bloemenzee waarin onder meer het logo van het gilde verwerkt is. Het kasteel herrijst in de vorm van een kunstwerk. Met stalen pilaren worden de oude kasteelmuren uitgebeeld op de oorspronkelijke plek. Het gebouw gaat de hoogte in en hangt als het ware boven de huidige ruïne. Er komt zelfs een toren van twee etages vanwaar de bezoekers over het nieuwe natuurgebied Ooijen-Wanssum kunnen kijken.

Daarnaast kan er straks, als de plannen van de grond komen, ook in het kasteel gerecreëerd worden.


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten