Zo ziet het gebied er volgens de plannen van Arcadis uit.
Zo ziet het gebied er volgens de plannen van Arcadis uit. Foto: Arcadis

Presentatie herontwikkeling kasteelterrein uitgesteld

Algemeen

De presentatie van de herontwikkeling van het kasteelterrein in Blitterswijck gaat op donderdag 15 juli niet door. Dat heeft het St. Antonius-Abt Gilde in samenspraak met Arcadis, KNMH en gemeente Venray besloten. De nieuwe datum wordt spoedig bekendgemaakt. In september zal het plan alsnog gepresenteerd worden aan een breed publiek.

De oude kasteelpoort werd al eerder gerealiseerd en die kan uiteraard niet ontbreken in het nieuwe plan. Als het aan Arcadis ligt dan stuiten de bezoekers na het passeren van de kasteelpoort straks als eerste op een ‘oude’ kas op een verhoging. Daarbij wordt er rekening gehouden met de mogelijkheid om een kleine braderie te organiseren rondom de kas.

De oude kasteelruïne wordt straks met het terrein van de kas verbonden met een bloemenzee waarin onder meer het logo van het gilde verwerkt is. Het kasteel herrijst in de vorm van een kunstwerk. Met stalen pilaren worden de oude kasteelmuren uitgebeeld op de oorspronkelijke plek. Het gebouw gaat de hoogte in en hangt als het ware boven de huidige ruïne. Er komt zelfs een toren van twee etages vanwaar de bezoekers over het nieuwe natuurgebied Ooijen-Wanssum kunnen kijken.

Daarnaast kan er straks, als de plannen van de grond komen, ook in het kasteel gerecreëerd worden.


Uit de krant