Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: persfoto

Mobiel vaccinatiecentrum in gebruik

GGD Limburg-Noord en OTTO Work Force hebben de krachten gebundeld om arbeidsmigranten in de regio te vaccineren. Dat doen zij met een mobiel vaccinatiecentrum. Vrijdag ging het gezamenlijke vaccinatieprogramma officieel van start.

Met dit initiatief willen zij de drempel tot vaccineren voor arbeidsmigranten verlagen en de vaccinatiegraad in Nederland verhogen. Arbeidsmigranten wonen, werken en verplaatsen zich vaak in groepen, daarom is het voor deze groep cruciaal om gevaccineerd te worden. De mobiele vaccinatie-truck gaat in de regio Limburg-Noord de verschillende woonlocaties af waar arbeidsmigranten verblijven.

Niet alleen de medewerkers van OTTO Work Force zijn welkom, maar ook internationale medewerkers van andere bedrijven in de regio. Ondertussen weten ook andere werkgevers voor arbeidsmigranten de weg naar de GGD te vinden.

Frank van Gool, CEO van OTTO Work Force, is blij met het initiatief: “Voor OTTO is vaccinatie van onze medewerkers een uitermate belangrijk punt. Wij merken dat de vaccinatiebereidheid onder arbeidsmigranten niet altijd even hoog is. Dat komt deels ook door de taalbarrières en daardoor het gebrek aan goede voorlichting voor deze groep. Juist daarom gaan wij actief naar de arbeidsmigranten toe.”

Jac Rooijmans, algemeen directeur, directeur Publieke Gezondheid van Veiligheidsregio Limburg-Noord, sluit zich aan bij de woorden van Frank van Gool. “Als GGD willen wij graag zoveel mogelijk mensen vaccineren. Gelukkig is er een goede samenwerking in onze regio tussen werkgevers, gemeenten, online platformen die zich richten op deze doelgroep en de GGD. Doordat we elkaar goed weten te vinden kunnen we samen dit soort initiatieven organiseren en bereiken we toch doelgroepen die moeilijk bereikbaar zijn.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten