Chantal Nijkerken-de Haan.
Chantal Nijkerken-de Haan. Foto: VVD

Chantal Nijkerken-de Haan kandidaat-wethouder

Algemeen

Chantal Nijkerken-de Haan (VVD) wordt door Venray Lokaal, D66, SP, VVD Venray, ProVenray, PvdA en Samenwerking Venray voorgedragen als nieuwe wethouder in de gemeente Venray. Nadat vorige week het CDA uit de coalitie stapte, zijn de overige partijen in de gemeenteraad onmiddellijk aan de slag gegaan met een verkenning en de zoektocht naar een nieuwe wethouder. Daarbij kwamen de partijen uit bij Nijkerken-de Haan.

Chantal Nijkerken-de Haan (47) is woonachtig in Schinveld (gemeente Beekdaelen). Tot maart 2021 was zij zes jaar lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Daar was zij onder andere woordvoerder sociale zaken en werkgelegenheid. Daarvoor was ze onafhankelijk wethouder en locoburgemeester in de gemeente Meerssen (2013-2014) en wethouder in de gemeente Onderbanken (2010-2012).

In haar eerdere carrière heeft zij lang gewerkt in het ziekenhuiswezen. Chantal Nijkerken-de Haan is lid van de VVD. Voor de genoemde zeven partijen is haar politieke kleur niet bepalend geweest. In haar periode in Meerssen heeft zij bewezen als sterke onafhankelijk wethouder te kunnen acteren. De zeven partijen uit de gemeenteraad en de nog zittende leden van het college van B en W spreken het vertrouwen uit dat het dagelijks bestuur van de gemeente Venray in de periode tot en met de verkiezingen van maart 2022 voldoende slagkracht heeft met drie wethouders. 

De screeningsprocedure voor kandidaat-wethouders is inmiddels onder leiding van burgemeester Winants opgestart. Het streven is dat Chantal Nijkerken-de Haan nog deze maand wordt benoemd door de gemeenteraad van Venray. Onzekere factor is nog de vakantieperiode, waardoor mogelijk te veel raadsleden niet aanwezig kunnen zijn om een vergadering te beleggen.

Uit de krant