Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De bruine eikenpage is familie van de blauwtjes en behoort tot de dagvlinders. </p>

De bruine eikenpage is familie van de blauwtjes en behoort tot de dagvlinders.

(Foto: Persfoto)

Insectenwandeling op zoek naar de bruine eikenpage

IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 11 juli een insectenwandeling in de Boshuizerbergen. De wandeling start om 14.00 uur aan het einde van de Zuiderbergweg in Oostrum. 

Deelname is gratis. Vanwege de huidige coronamaatregelen is aanmelden via info@ivn-geysteren-venray.nl verplicht. Vermeld in het onderwerp ‘Insectenwandeling’ en in de mail naam en telefoonnummer van de deelnemer(s). Na aanmelding  ontvangen de deelnemers een bevestiging.

De bruine eikenpage is familie van de blauwtjes en behoort tot de dagvlinders. Het is een vrij zeldzame vlinder die lokaal voorkomt op de hogere zandgronden in het binnenland, de duinen en Zuid-Limburg. De combinatie van lage zomereikjes (de waardplant van de bruine eikenpagge) en veel nectarplanten (zoals braam, sporkehout, wilde liguster, jocobskruiskruid en koninginnekruid) is essentieel voor het voorkomen van de bruine eikenpage. Ook het gebied Boshuizerbergen, langs de spoorlijn, voldoet aan deze vereisten. 

Zekerheid dat de wandelaars deze vlinder tegenkomen is er niet, maar ze komen zeker ook andere insecten tegen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten