Afbeelding
Foto: Rikus ten Brucke

Nieuwe priesters in parochies Venray

Venray

In de parochies van Venray en de omliggende dorpen Smakt, Ysselsteyn, Merselo, Vredepeel, Leunen, Veulen en Heide worden met ingang van 1 augustus twee priester-assistenten benoemd: Martinus Rijs (59) en Jacques Geudens (64). Zij vullen het vertrek op van kapelaan Marthoma Alexander (foto) die naar het dekenaat Gulpen gaat.

Rijs is sinds 1 januari 2021 al deels als assistent in deze parochies actief. Zijn benoeming wordt nu uitgebreid. Geudens had de afgelopen jaren om gezondheidsredenen geen officiële benoeming, maar assisteerde wel veel in parochies waar tijdelijk geen vaste priester aan verbonden was. Voorheen was Geudens een aantal jaren priester-assistent in Landgraaf en voordien pastoor in Geulle en omgeving.

Zowel Rijs als Geudens is benoemd voor de parochies St. Petrus’ Banden en Christus Koning, O.-L.-Vrouw van Zeven Smarten en H. Franciscus van Assisië in Venray en het rectoraat H. Jozef in Smakt. Ook voor de parochies H. Oda in Ysselsteyn, H. Johannes de Doper in Merselo en het rectoraat Koning van de Vrede in Vredepeel, alsmede voor de parochie H. Catharina in Leunen en de rectoraten O.-L.-V. Onbevlekt Ontvangen in Heide en H. Antonius van Padua in Veulen, geldt de benoeming.

Uit de krant