Jos van Gerven uit Venray gaat aan de slag alshoofdcoach van Futsal Panthers Köln.
Jos van Gerven uit Venray gaat aan de slag alshoofdcoach van Futsal Panthers Köln. Foto: Henk Lammen

Jos van Gerven naar Futsal Panthers Köln

Sport

Venraynaar Jos van Gerven gaat aan de slag als hoofdcoach van de Duitse zaalvoetbalclub Futsal Panthers Köln.


De missie van de zaalvoetbalploeg uit Keulen, uitkomend in de Regionalliga, voor het nieuwe seizoen is duidelijk: promotie naar de Bundesliga. De club hoopt met de ervaring en kennis van het Duitse zaalvoetbal van Van Gerven die stap in het nieuwe seizoen te kunnen maken.

Naast zijn Nederlandse trainerscarrière bij FC Eindhoven en Lake Valley was de Venraynaar ook hoofdcoach van de Duitse clubs Bayer Uerdingen (2012-2015) en Hamburg Panthers (2015-2017). Met Hamburg Panthers bereikte Van Gerven het grootste succes van een Duits zaalvoetbalteam toen hij in 2016 de eliteronde van de UEFA Futsal Cup bereikte.

In Keulen wacht de Venraynaar een nieuw Duits avontuur. “Ik verheug me op deze nieuwe uitdaging. Mijn eerste kennismaking met Futsal Panthers Köln is prima. Uiteindelijk hoop ik samen met de groep onze doelen te bereiken, promotie naar de Bundesliga, en meehelpen de structuur van de vereniging verder te verbeteren.”

De 53-jarige Venraynaar stopt bij Rot Weiss Oberhausen, waar hij op het veld futsaltrainingen gaf aan diverse jeugdteams van de Duitse voetbalclub. “Het nieuwe hoofd technische zaken van de jeugdafdeling moest saneren door corona. Er is geen budget meer voor externe trainers. Jammer, want ik vond het juist goed om de meerwaarde van futsal ook in het veldvoetbal te laten zien.”

Uit de krant